Apiwise goes Finland!

Volgende week is Apiwise de gehele week 'gesloten'. Ik en Joost verblijven namelijk van dinsdag tot en met vrijdag in Finland. Hoewel het zomaar een bedrijfsuitje had kunnen zijn ter ere van ons 1-jarig bestaan, wordt er wel degelijk gewerkt. De reden van onze trip is namelijk API Days Nordic, de Scandinavische editie van de wereldwijde API Days conferenties over - je raadt het al - API's.

Op de Technische Universiteit van Tampere, twee uurtjes treinen vanaf Helsinki, komen woensdag en donderdag een paar honderd API enthousiastelingen bij elkaar om te praten over de toekomst van het internet en welke rol API's en data daarin spelen.

Ook ik zal een presentatie geven, en wel over de rol die API's spelen in de digitale transformatie van Nederland, wat nodig is voor de bestuurlijke veranderingen die de aankomende jaren plaats zullen gaan vinden in het kader van de omgevingswet.

Met onder andere de lead architect van Estland (een van de meest vooruitstrevende landen op het gebied van overheidsautomatisering), de Finse overheid, IBM en het technisch hoofd van de Dropbox API, bevinden we ons in ieder geval weer tussen interessant gezelschap.

Uiteraard zullen wij uitgebreid verslag doen van onze trip naar het Hoge Noorden en ook dat 1-jarig bestaan komt wel goed: de lokale stadsbrouwerij hebben we alvast gevonden ;-)